ЗАПУШТЕНО КУЧЕ БИЛО СПАСЕНО И ЦЕЛОСНО ПРЕОБРАЗЕНО ВО СВОЈОТ НОВ ДОМ

Палачинка стана сосема ново куче откако, по долгогодишно запоставување, почувствува љубов. Според новото видео кое го објави ПЕТА, поголемиот дел од животот го поминала на синџир пред куќа во Вирџинија. Редовно ја посетуваа волонтерите на ПЕТА, а кога и да ги видеше, таа од возбуда се срамнуваше до земја – оттука и е и името што значи палачинка.

Нејзиниот сопственик почина во јануари. ПЕТА контактираше со далечно семејство за да види дали може да го земат кучето и да му најдат соодветни згрижувачки родители. Сепак, тие одбија. Тие инсистираа кучето да живее надвор. Така јадело расипана храна со месеци и имала ограничен пристап до вода. Во август стана јасно дека Палачинка, е слаба и покриена со паразити, очајно и е потребна помош.

Така успеале да ги убедат роднините да го посвојат кучето. Палачинка ја доби потребната ветеринарна нега и се пресели во згрижувачко семејство.

Сега, за прв пат во животот, таа живее во затворен простор и ги учи сите работи што се природни за домашните миленици, како на пример како да оди на поводник или да се гушка со луѓе и други кучиња.