Застанал пред пекара и му дал на просјакот 60 денари, а потоа… – „Мило ми е што не умрев“

Човекот опишал драматична ситуација што му се случила. Анонимен маж ја сподели својата исповед со јавноста и откри како во еден обичен ден му се случило нешто што го натерало да размисли. Ме застана еден просјак пред пекарата и ми побара пари за да купи леб.

Брзав и му ги дадов сите пари од паричникот, не беа многу, можеби околу две марки (околу 120 динари) и продолжив понатаму. Според мене, сето тоа траеше максимум 10 или 15 секунди – откри тој.

Потоа опиша што се случило Потоа влегов во автомобилот и продолжив по патот и од спротивната насока еден човек излезе да претекнува со својот автомобил на мојата лента и се обидуваше да го престигне невозможното. Тој го заврши претекнувањето во последен момент, а беше толку блиску до сударот што видов страв и паника во неговите очи. Бев блед половина час, а ногата ми се тресеше се до целта – напишал човекот.

Потоа опиша важна точка што ја заклучил. Дури подоцна сфаќам, тие 10 или 15 секунди ми ја спасија главата. Не сум верник, но ако нема Бог, постои повисока сила која ти враќа некаде во животот за некоја ситница или добро дело што си го направил. Мило ми е што не умрев – заклучил тој