Затвореникот со години се грижел за кучето во затворот: Снимката од нивната разделба расплака милиони

„Castaways“ е документарна серија што ја следи успешната програма за рехабилитација на затворениците кои тренираат несакани кучиња, кои се посветени на посвојување.

Со текот на времето, се создава посебна врска помеѓу затворениците и кучињата, што исто така носи промена во самиот карактер на човекот и животните.

Резултатите често ги менуваат животите на затвореникот, кучето и идниот сопственик. Но, на секоја среќа и завршува, па кучињата повторно ги напуштаат своите нови пријатели, а како изгледа тој момент, погледнете подолу: