Затворениците излегле од ќелиите и направиле нешто прекрасно

Затворениците излегоа од ќелиите и го опколија чуварот. Изгледаа како глутница волци подготвени да скокнат на плен, но не го направија тоа. Гери Грим е чувар во затвор во Тексас и видел многу лоши работи. Овој искусен чувар си ја работи својата работа повеќе од 20 години, но најлошиот момент од неговиот живот се случил во подрумот на затворот Паркер во Тексас. Тој надгледувал група затвореници кои биле затворени во мали соби. Тие чекаа да се појави судија и да донесе пресуди за нивните дела.

Но, овие затвореници некако излегле од ќелиите пред да очекуваат, а сето тоа било снимено на видео. Гери се онесвестил и паднал а следното нешто на кое се сеќава е итната помош каде што се разбудил. Сепак, ова не беше бегство на затвореници.

Мажите не се обиделе да му го земат оружјето на Гери или да избегаат. Кога го виделе Гери како заедно доживеал срцев удар, ја отвориле вратата на затворската ќелија за да му помогнат на чуварот!

Поминаа неколку години од инцидентот, а Гери досега никогаш немал шанса лично да им се заблагодари на овие луѓе. Погледнете го приложеното видео и зошто затворениците не се нужно лоши луѓе.