За оваа Фигура од киндер јајца можете да добиете до 12.000 евра

Фигурите од Киндер јајцата кои сите деца ги обожаваа сега се во центарот на вниманието, бидејќи некои од нив достигнаа чудесни бројки.

На Ebay дури и Штрумфската ноќна стража која се продава има цена до 12.000 евра.

Но, бидете внимателни, колекционерите прават голема разлика и се исклучително детални.

Посакуваниот Штрумф има голема вредност само ако се користи сина тврда пластична влошка, со бојадисана капа и панталони.

Истото важи и за Штрумфот со флејта, кој може да вреди меѓу 5.000 и 10.000 евра ако се произведе како бела фигура со црвена флејта.

Тоа е всушност грешка во производството, бидејќи обичните штрумфови со флејта чинат неколку стотици евра.

Штрумфот со огледало носи заработка од 4.800 до 6.000 евра – под еден услов: огледалото да биде сребрено, наместо бело. Штрумф на потпорници вреди околу 900 евра.

Џуџе со висока вредност е Ферди Фалобст.

Ако е од темен основен материјал, вреди од 2.000 до 3.500 евра. Од 100 до 180 евра се продаваат и фигури на Астерикс и Обеликс.