За студентите таа е „само“ чистачка. Она што го откри професорката за неа ги натера сите да размислуваат!

Оваа приказна е лекција за понизност. Треба да внимаваме на малите нешта и на сите луѓе.

Еден ден, на предавањето пристигнал професор од најдоброто медицинско училиште и им најавил на студентите дека ќе им направи изненадувачки тест.

Сите се жалеа, но најдобриот ученик беше единствениот што не се грижеше: се чувствуваше сигурен во себе и во своето знаење.

Го погледна целиот тест и го реши без проблем, но потоа дојде до едно прашање. Пишуваше: „Како се вика чистачката во нашата зграда?

Студентот се насмеа, ова мора да е шега, си помисли. Ова прашање не може да носи поенти, нели? Професорот сигурно се шегува. Го знаеше лицето на жената која ги чистеше ходниците и училниците, но немаше поим како се вика. Последното прашање го остави празно.

Друг колега го праша професорот: „Последното прашање не носи поенти, нели?“. професорот смирено одговорил: „Секако дека е. Гледате, ќе сретнете многу луѓе во вашите кариери. И секој човек е важен – секогаш. Секој заслужува признание, па дури и за насмевката што си ја подаруваме секој ден.

Сите ученици се сеќаваа на оваа животна лекција. Инаку, точниот одговор на прашањето беше: Маријана.

Ова е навистина одличен потсетник дека на секој му треба признание за својата работа одвреме-навреме.

Не секоја работа е гламурозна, но многу луѓе работат напорно, а нашите животи би биле многу покомплицирани да ги нема сите тие луѓе кои работат во „заднина“.

Да се ​​почитуваме!