Зела фен за коса, кујнска цедалка и почнала да си ја суши косата. Кога ќе видите зошто, ќе го направите истото!

Еден од најубавите украси на секоја девојка е убавата и негувана коса. Со помош на косата можеме да го промениме стилот,и да ги следиме модните трендови. За да може нашата коса да ни донесе радост, треба правилно да ја негуваме.

Постојат основни правила за нега на коса кои им се познати на повеќето девојки и кои ги применуваат во пракса. Ако почекате 70% од вашата коса да се исуши природно, а потоа завршите со сушење со фен, вашата коса ќе изгледа поживо и ќе биде многу посјајна.

Доколку сакате да правите локни, најдобро е тоа да го направите непосредно пред излегување. Ако не сакате да користите виткање или пегла за да формирате кадрици, постојат и други, многу необични методи за сушење и нега на косата.

На пример: можете да ја исушите косата со највообичаената кујнска цедалка. Не сте слушнале за тоа? Ќе бидете изненадени од постигнатиот резултат.

Види како работи: