Земала кесичка чај и ја ставила на рака: Ќе се воодушевите кога ќе видите што постигнала со него

Секој што сака да пие чај ги фрла искористените кеси во ѓубре. Сепак, тие не знаат колку можат да бидат лековити и корисни, а во исто време да заштедат пари!

Лековитите својства на чајот се одамна познати, но искористените кеси се занемарени. И сега, можете да го комбинирате удобното со корисното.

Дали ве каснал комарец или стршен? Дали сте изгорени? Дали имате модринка? Обидете се да ставите разладена кесичка чај на болното место и проблемот ќе исчезне!

Исто така, ако се разбудивте со темни кругови под очите – решете го проблемот со остатоците од омилениот пијалок, така што ќесите ќе ги ставите на очите и ќе го држите неколку минути.

Ако вашите чевли имаат непријатен мирис, ставете ги сувите кесички чај во нив преку ноќ и сите непријатни мириси ќе исчезнат до утро.
Погледнете го видеото и дознајте како можете да користите повеќе кесички чај во вашето домаќинство: