Земала 19 пластични шишиња и ги запечатила. Кога ќе го видите крајниот резултат, веднаш ќе го направите истото!

Не сите пластични шишиња се повратни пакувања. Некои може да се однесат во супермаркет и да добијат пари за нив бидејќи дополнително се рециклираат. Но, наместо да ги фрлите, можете да ги искористите за некои многу интересни работи. Еден пример е ова столче направено од скриени шишиња со вода.

Она што ви треба е:
Пластични шишиња, сите мора да бидат со иста големина (бројот зависи од тоа колку столчиња сакате), Селотејп, Иверица, Вата, Материјал за полнење Ткаенината со која ќе го обложите столчето
А еве како: Најпрво наредете седум шишиња така што едното ќе биде во средината, а другите шест околу него. Залепете ги со селотејп за да ги прицврстите. Сега направете уште еден ред шишиња околу првите седум. Исто така, треба да ги залепите со лента. Овој број на шишиња е доволен за стол со просечна големина. Следниот чекор е да ја подготвите иверицата. Исечете два круга кои се околу два и пол инчи поголеми во дијаметар од прстен од пластични шишиња.

Со помош на дупчалка потребно е да се навртува едниот дел од иверицата за горната, а другиот за долната страна на шишето. Сега можете да ги обложите шишињата со некој мек материјал како памучна волна. Линија така што материјалот ја преминува иверицата од двете страни за да може материјалот да се прицврсти преку рабовите. Потоа можете да ја прицврстите волната од иверица со помош на спојувач.Сега можете да го додадете материјалот за седење на горниот дел од столот за да имате мек дел за седење. Едноставно притиснете го материјалот на иверица…

Потоа сошијте го вишокот материјал со долги конци за да остане сè заедно, слободно користете многу конец за се да остане цврсто. Сега останува само да се обложи столот со надворешен материјал. Едноставно измерете го обемот и висината на столчето и исечете го материјалот до тие димензии. Исто така повторно оставете вишок материјал од двете страни. Кога ќе завршите со изработка на овој тапацир, време е да го исечете материјалот за горниот и долниот дел.Сега кога горниот дел е сошиен, едноставно повлечете го тапацирот преку рамката на столот.

Сега можете или да го шиете или шиете долниот дел од столот. И само го покривате дното со истиот материјал. И тоа е тоа, вашата нова столица од пластични шишиња е подготвена за првото седење!
Гледајќи го овој стол, тешко е да се замисли дека е направен од куп пластични шишиња.
Целиот процес можете да го погледнете овде:

Посебната работа на оваа столица е што можете да ја прилагодите големината едноставно со додавање или одземање на бројот на шишиња. Можете исто така да користите водоотпорен материјал за да направите украсни столчиња во дворот или други материјали кои ќе се вклопат во декорацијата на вашиот дом. Овие столчиња не се само лесни како пердув, туку помагаат и во намалување на отпадот. Многу паметна идеја, не мислиш?