Земјоделец со виљушкар турнал автомобил паркиран на неговата земја

Минатиот јуни, фармерот Роберт Хупер користел виљушкар за да истурка автомобил што бил на неговото земјиште и му го блокирал имотот. Фармерот рекол дека пред тоа љубезно ги замолил сопственикот на автомобилот и неговиот возач да си заминат, а според Унилад, патникот, 21-годишниот Чарли Барнс, наводно го удрил Хупер како одговор на барањето.

Користејќи виљушкар, Хупер одлучил да го земе автомобилот, да го преврти и да го турне на патот. Брнс беше соборен на земја. Хупер досега не бил осудуван, а рекол дека сопатник од автомобилот го удрил два пати додека возел виљушкар, при што му ја „скинал“ усната. Фармерот рече дека летото имало „наплив“ на млади луѓе во областа, што резултирало со асоцијално однесување.

Хупер на крајот беше ослободен од обвиненијата, судењето траеше четири дена, а неговата партнерка Кејт Хендерсон рече дека големата поддршка од локалната заедница и луѓето од далеку му значела „во последните осум месеци од пеколот“..