Зет објави слика: Ова е мојата свекрва, ја сликав утрово пред да одам на работа

„Ова е Шерон, мојата свекрва. Таа ме научи да не ги судам луѓето според нивниот изглед додека не ги запознаам добро.

Кога првпат ја запознав, ми беше тешко да го разберам нејзиниот акцент. Изгледаше малку напорно на пасивно-агресивен начин. Но, знаев дека таа е важна за љубовта на мојот живот, па неволно ја прифатив – како и сите други, не можев да ја изберам свекрвата.

После 5 години сè уште не ја познавав.

Мојата сопруга доби леукемија на 30 години. Кога нашиот свет се смени засекогаш, Шерон многу тивко и решително се пресели во улогата што е родена да ја игра. Таа се пресели со нејзиниот сопруг во нашата куќа и почна да се грижи за Микеле, мојата сопруга.

Во текот на изминатите две години, таа го правеше најголемиот дел од купувањето намирници, го готвеше скоро секој оброк што го јадевме, переше и чистеше, ја возеше мојата сопруга на нејзините 300+ состаноци, се грижеше за илјадници лекови и се погрижи Микеле да земе ги во правилен редослед во вистинско време.

Тоа го направила и откако пред 6 месеци и бил дијагностициран рак. Кога направила мастектомија. Кога била на хемотерапија.

Таа потпевнува кога работи. Таа си зборува кога никој не слуша и живее секој ден полн со понизност и тивка благодарност.

Ја направив оваа слика пред да заминам на работа утрово. Таа не знаеше дека ја видов.

Ова, пријатели мои, е големината на човекот во тишина. Чекаше овесната каша да се готви по 300-ти пат откако на Микеле му се слоши.

Не секој има ваков суперхерој во својот живот.

Затоа секој ден сум исполнет со благодарност“.