Знаел дека ќе ја изгуби поради рак, но решил да и ја приреди свадбата од соништата

По долга и тешка битка со ракот на дојката, Лаура Лонг Банк почина само неколку месеци по нејзината совршена венчавка. На 26-годишна возраст, на Лора и бил дијагностициран рак на дојка. Набргу потоа, таа и Мајкл Банк се запознале. Тој веднаш стана љубовта на нејзиниот живот.

Лорин набрзо дознала дека ракот се проширил на нејзиниот црн дроб, коските и белите дробови.

Таа одбила да го промени датумот на венчавката бидејќи тој ден им значел нешто посебно. Тие се венчаа на 24 март 2018 година, три години откако се запознаа. Мајкл беше среќен бидејќи можеше да ја направи свадбата за која сонуваше. Нивните пријатели и семејството биле на свадбата, а повеќето луѓе преживеале некаков вид на рак. Сепак, исчезнаа некои луѓе, како што се родителите на Лаурина кои исто така починаа од рак пред да наполни 20 години.

Неколку месеци по венчавката се чувствувала доста добро, но кога го прекинала лекувањето починала по само 2 недели. Таа почина на 30-годишна возраст и сигурно ќе им недостига на семејството и пријателите. Дознајте повеќе за оваа тажна приказна во приложеното видео.