Знаеше дека Ангела не му е вистинска мајка, а набрзо една порака го расплака

Младиот човек знаел дека Ангелa и Брајан Хулберг не се негови вистински родители, туку дека е посвоен. По 20 години неговата биолошка мајка му испратила порака која го расплакала. По две децении Американецот од Јута успеа да ја запознае својата биолошка мајка која му испрати порака на Фејсбук. Бенџамин Хулберг, заменик-професор во средно училиште, уште од мали нозе знаел дека е посвоен од неговите родители Анџела и Брајан Хулберг и бил љубопитен за неговата биолошка мајка, која ја познавале по име Холи.

Секогаш беше многу позитивен разговор. Моите родители или ѝ изразија благодарност на Холи или реков колку сум благодарна и како сакам да ја запознаам еден ден – изјавила 20-годишната девојка во ТВ-шоуто „Добро утро Америка“. Во меѓувреме, Холи Ширер никогаш не го заборавила бебето кое го дала на посвојување на Денот на благодарноста пред 20 години.

Секогаш ми беше на ум. Уште повеќе на празниците и неговиот роденден, беше емотивно. Постојано размислував за него – изјавила Ширер (36) во истата емисија. Таа беше млада тинејџерка во тоа време и Халеберг испраќаше писма и фотографии три години. Откако престанаа ажурирањата и нивната агенција за посвојување беше затворена во 2014 година, љубопитноста на Ширера се зголеми.

Ширер наиде на страницата на Бенџамин на социјалната мрежа на Интернет. Имаше 18 години кога го најдов и бев многу вознемирена. Толку многу се случуваше во неговиот живот. … Последното нешто што сакав да направам е да го оживеам. Така, јас само гледав од далечина “, рече таа. Сето тоа му било непознато на Бенџамин Хулберг, бидејќи со години зборувал за обидот да ја пронајде својата биолошка мајка. Пишувал писма, се запишал во регистарот на посвоени деца, па дури и направил ДНК тест со надеж дека ќе најде жена која ја познава само како Холи.

Светот му се преврти наопаку
Така, кога Ширер пред шест месеци му испрати порака на Фејсбук во која му го честиташе роденденот, светот на Бенџамин се преврти наопаку. Точно се сеќавам каде бев кога ја добив пораката. Бев на работа. Бев инженер и се сеќавам дека бев на машината број 15 – изјави Хејлберг. Тој откри и дека судбоносната порака предизвикала емотивна реакција.

Плачев. Сето тоа беа многу позитивни емоции. Но, за мене, ова е денот што го чекав во последните 20 години од мојот живот, а идејата конечно да се случи беше нечуена. Требаше многу да се разгледа, рече тој. После толку чекање, Бенџамин не губеше време барајќи ја мајка си да ја запознае. На 21 ноември 2021 година, Ширер и Хулберг конечно се сретнаа повторно.

Двајцата, исто така, сфатија дека по сите овие години, не се многу далеку еден од друг, бидејќи и двајцата работеа во болницата Сент Џон во последните две години. Марко е во Солт Лејк Сити.

Ширер е медицински асистент во Центарот за срце во Сент Луис. Марк, додека Бенџамин е волонтер на одделот за неонатална интензивна нега. Откако се обедини со Ширер и нејзиното семејство, Бенџамин се поврза и со својот помлад полубрат и полусестра. Таа се обидува да ја сретне Холи, која ја нарекува „мама“, во нејзината канцеларија барем еднаш неделно.