Зошто вашиот сопружник никогаш не е среќен што и да правите (Видео)

Многу луѓе (обично мажи) пишуваат во интернет пребарувачите: „Жена ми никогаш не е среќна што и да правам“.
Се сеќавам дека така размислував и чувствував нешта. Во денешното видео, зборувам за тоа како прикрадната ерозија на безбедноста и довербата во односите може да биде одговорна за тоа што вашиот сопружник или партнер изгледа незадоволен од вас, без разлика колку добро верувате дека правите.

Безбедноста и довербата во односите не е само да не бидете повредени физички, финансиски, па дури и емоционално; или да се биде некој кој е сексуално верен и ја кажува вистината. Безбедноста може да се однесува и на идејата за доверливост. На одржливост. На конзистентност.

Во мојот брак, мојата сопруга дозна дека не може да ми верува. Не затоа што бев лажливец или искрадец. Но затоа што математичкиот резултат од нашите интеракции беше чувство на нечуено, несфатено, запоставено, напуштено, непочитувано, поништено.

Кога се чувствуваше лошо за нешто и мораше да размисли како сака да ми пријде за тоа, она што го научи по 12 години беше дека јас секогаш ќе избирам во што верувам и што чувствувам НАД тоа што таа верува и чувствува секогаш кога не се согласуваме.

Таа сфати дека остатокот од нејзиниот живот ќе го помине кога ќе ѝ кажат дека она што таа го мисли е погрешно, а она што го чувствува е лудо. Дека нејзините искуства немаат смисла. Дека е премногу чувствителна или дека се е во нејзината глава. Единственото нешто на кое можеше да и верува беше дека ќе продолжи да боли се повеќе и повеќе колку подолго ќе живее со мене, бидејќи секогаш изгледаше како да ми е многу повеќе важно од неа.

Погледнете го видеото за подобро да разберете како и зошто нашите понуди за поврзување во нашите односи понекогаш може да бидат одбиени или укорени кога нашите партнери немаат потребната количина на безбедност и доверба за да се чувствуваат добро во нивните животи и болката што ја чувствуваат од нашите заеднички животи. .