Иако имала само 20 долари до следната плата, децата ја молеле да им купи сладолед: Она што потоа го доживеале е вистинско чудо

Кога сте возрасен, многу е лесно да дозволите лудите распореди или куп сметки да ни го одвлечат вниманието од она што е навистина важно. Семејството, верата и пријателите се она што го прави нашиот живот вреден за живеење, но лудилото на овој живот често го засенува тоа. Сличен случај имало и во животот на една жена по име Сара. Сара е посветена мајка на три деца и добра работничка. Но, како што се приближува крајот на месецот и како што буџетот се намалува, таа мора да донесе одлука за тоа што е важно иако нејзините деца не разбираат зошто не можат да добијат нешто.

Таа не знаеше дека последниот плач на нејзините деца за кој мислеше дека следел затоа што не можеле да добијат бонбони, всушност бил затоа што Бог ѝ се насмеал од небото. Сара добила потврда од Бога која очајно и била потребна додека возела во автомобил со своите деца. Возеле кон својата куќа кога на децата одеднаш им текнало дека сакаат сладолед и дека сакаат – сега! Но, за жал, како што се приближуваше денот на исплата, на Сара и недостасуваа пари.

Сепак, Бог го сврте погледот кон Сара и нејзините деца. Таа на својата Фејсбук страница сподели што се случило тоа кобно утро. „И така ги имам последните 20 долари во мојот паричник. Сметките беа подмирени, храната беше купена, па не ми останаа многу пари за остатокот од неделата. Тоа е во ред. Но, на патот од продавницата до куќата, децата почнаа да се молат за сладолед. Почнаа да молат и да плачат. Следуваше драма. Реков не.

Немам пари и можеби ќе ми требаат тие 20 долари пред да ме платат. Имаме куп храна дома, па не мора да застануваме во слаткарница. Слушнав воздишки кои доаѓаа од задното седиште, а потоа молитва – „Боже, навистина би сакале да земеме сладолед. Можеш ли да и дадеш на мама пари за да земеме сладолед вечерва? Знаеме дека можете и ви благодариме за тоа“. О човеку“.

„Луѓе“, реков, „Господ нема да ни фрли пари на влезната врата за вие двајца да земете сладолед“. Тој е зафатен со поважни работи, луѓе кои имаат потреба. Не, рече Џош. Бог рече дека ќе имаш доволно пари и за сладолед и за луѓе кои имаат потреба. Џош не функционира така. Почнав, а потоа се откажав. И после тоа стигнавме дома. И пред влезната врата лежеше плик. Во пликот имало чек од 123 долари. Чекот беше од претплатата за студентска кирија што ја платив… 2007 година.

Децата не беа изненадени. Бог не беше изненаден. Добија сладолед. Црвениот крст доби донација. И мајката уште еднаш се сети што значи да се има детска вера “.

Сара не мислеше дека има доволно пари за да им купи сладолед на децата, но Бог имаше нешто посебно во ракавот. За среќа, нејзиниот син имал вера која ја инспирирала откако го забележале Божјото присуство пред влезот во нивната куќа.

Ова е потсетник дека секој од нас треба да дозволи Бог да владее. Животот е многу подобар кога му дозволуваме да ги води нашите патишта!