Ова момче одбило да му ја скратат косата 18 месеци, поради што неговите врсници го исмејувале. Меѓутоа, кога ја откри причината зошто ја пушта косата да расти, ги стопи срцата на целиот интернет.

Дури и неговата мајка не знаеше за што станува збор.

Поради неговата долга, руса коса, многумина ја свртеа главата, а некои мислеа дека е девојче. И не само тоа, туку му се обрати агенција за моделирање која бара нови женски лица.

Тој претрпе потсмев на училиште, но сепак ја остави косата да расте. По 18 месеци, тој откри дека се заколнал дека ќе молчи за една добротворна организација: Довербата на малата принцеза.

Оваа организација изработува перики за деца кои се борат со ракот. Како да направите перики зависи од донациите за коса. Малиот Кит ја пушти косата една и пол година за да може да ја донира косата на деца заболени од рак.

На снимката се гледа како малиот Кит се смее додека фризерот ја шиша косата. Откако снимката беше објавена на Интернет, таа брзо стана популарна. Какво неверојатно момче!