Иван три месеци ја водеше својата колешка во тајна соба на работа: Секретарката ги откри…

Иван ја одведе својата колешка во тајна соба на работа три месеци: Секретарката ги откри, па вака им возврати. Мислеа дека никој нема да открие што прават. Шкотланѓанецот Иван Вилкокс (32) на социјалните мрежи раскажа како ја запознал денешната сопруга Кејли (30), а неговата мала исповед се појавила на тамошните портали поради неговата необичност.

Иван призна дека му се допаднала Кејли штом таа првпат се појавила на работа. Во 2019 година, јас бев на работа нешто повеќе од една година пред тоа, каде што поминавме околу осум месеци. Двајцата поднесовме оставка кога се откри дека сме во врска, бидејќи тоа не беше дозволено во компанијата на мобилниот оператор. Штом Кејли се појави на работа, знаев дека тој е мојот тип. Таа беше срамежлива, но убава и духовита, и брзо влеговме во разговорот.

По еден месец, излеговме на пијачка, гледајќи дека си одговараме едни на други. Сепак, таа живееше со двајца браќа и нејзината мајка, а јас немав услови да можам да ја поканам да дојде кај мене. Во исто време, на работа, открив дека има соба во подрумот во која никој не влегува – рекол Иван, пренесува Дејли рекорд.

Не само што го доби клучот од собата од чуварот на зградата, туку и го исчисти, особено софата што стоеше во неа. Немавме друг избор освен понекогаш да останеме тајно во таа соба. Едно попладне, после, да речеме, три месеци, секретарката влезе во него, бидејќи таму имаше стари документи. Бевме изненадени. И таа исто така. Отпрвин беше збунета, а потоа рече дека нема да каже на никого. Се разбира, по два дена, шефот на Кејли повика на разговор.

Таа не сакаше да трпи притисок, па поднесе оставка. Нашла работа во подобра компанија. Заминав малку по неа, повеќе од некаков гнев, бидејќи чувствував дека по откривањето на тајната просторија, ме третираа поинаку на работа. Колегите ми викаа имиња секој ден, а мојот шеф ми рече дека никогаш повеќе нема да можам да направам такво нешто во мојот живот. Сега сме среќни, особено затоа што Кејли е бремена – рече Иван.

Судејќи според коментарите на Фејсбук и споменатиот шкотски портал, добро направија што ја напуштија компанијата. „Кој друг верува во секретари кои знаат да чуваат тајни?“