Изгледаше како обичен ден на плажа, но потоа природата создаде спектакл кој ретко се гледа (ВИДЕО)

Забавата на брановите е една од најинтересните работи.

Децата како и возрасните уживаат да чекаат бранови, а најмногу сакаат да се фрлаат во нив во моментот кога бранот ќе им се приближи.

Оваа плажа е многу блиску до голема карпа, па на почетокот не можете да го видите отвореното море.

Нема бранови, а повеќе личи на лагуна, но почекајте неколку секунди за да видите нешто неверојатно.

Во Playa Puerto Nuevo во Вега Баја, Порторико, локалните жители ја зазедоа оваа посебна позиција за да видат нешто многу возбудливо, но и опасно.

Зад оваа голема карпа е отворено море, а во овој момент брановите удираат во карпата и водата почнува да се излева над неа.

Интересниот дел од ова видео започнува во 0:08, а најдобриот дел доаѓа во 0:33, кога најголемиот бран удира во карпата и водата се издигнува високо во воздухот и почнува да се излева над карпата.

Изгледа овие луѓе се навикнати на овој феномен бидејќи не се исплашени и уживаат во моментот.

Природата е навистина чудо и ова е една од многуте работи во кои човек може да ужива, објави порталот „Virealno.com“.

Погледнете ја и самите оваа неверојатна сцена во видеото подолу: