Изгледа како обична црква, но кога ќе се приближи камерата, вистината е сосема поинаква

За сите љубители на архитектурата и посетите на црквите, овој објект сигурно ќе биде место кое ќе мора да го посетите барем еднаш во животот. Тие навистина зрачат со мир и спокојство. Оваа црква се наоѓа во Либург, Белгија. Гледајќи од височина, тоа е дрвена зграда, но кога ќе ја погледнете од земја, тоа е нешто сосема друго…

Повеќето европски цркви од година во година привлекуваат огромен број туристи, пред се поради прекрасните украси, ентериери, слики, но и архитектурата и стилот на градба. Оваа црква е дизајнирана од белгискиот уметник Гијс Ван Варенберг и таа е само еден дел од неговиот голем проект.

Имено, тој е изработен од камен и обликуван во форма на редови и колони. Од некои агли се чини дека лебди. Посебно е убаво на зајдисонце. Овој уметник планира да дизајнира уште неколку слични градби, но се сомневаме дека ќе изгледа вака. Навистина е посебен и ве остава без зборови.

Погледнете како го гледаат туристите.