Изгубил 37 милиони долари: Денес може буквално да погледни во темнина и да живее живот каков што не можете да замислите!

Уништениот милионер од Австралија пред повеќе од 20 години избрал да живее сам на пуст остров Денес може БУКВАЛНО да погледне во темнина и да живее живот каков што не можете да замислите Мора постојано да размислувате за позитивната страна или ќе полудите бидејќи овие работи навистина, навистина градат карактер – изјави Дејвид Глашен, поранешен милионер, кој денес живее како модерен Робинзон Крусо.

Заклучокот е дека кога живеете на оддалечен остров во Австралија, вашите шанси за преживување се многу мали. Дури и тогаш, ако имате среќа и преживеете крокодили, динго и повремени циклони, самото ваше постоење станува посебно. Дејвид порано живеел во Сиднеј и имал мултимилионска компанија за рударство. Тој на крајот го загуби најголемиот дел од своето семејно богатство во падот на берзата во 1987 година.

Приближно 37 милиони долари во денешни долари. Во исто време, неговиот брак се распадна, а тој остана сам и повреден. Тој донел одлука да го посети островот „Ресторација“, по што решил да остане таму. Тој нагласува дека секојдневно се соочува со ризици и дека управувањето со ризиците и справувањето со опасностите е негов начин на живот.

„Не можете да си дозволите да правите грешки. Кога Дејвид го скрши колкот, му требаше речиси еден час да пешачи 60 метри до телефонот. Сам, помислата да ги помине последните години на тој остров на многумина им изгледа страшна, но тој сепак е воодушевен. Во последните неколку децении, Австралиецот откри дека неговите сопствени сетила се развиле.

Кога оди на риболов, забележува „знаци дека има дејства во водата“. Во неколку наврати спомна дека обично може да види се што се движи во грмушка. Бидејќи неговите сетила сега се усогласени, обичните луѓе не можат да се натпреваруваат со него. Тој вели: „Можам да талкам ноќе и знам што правам. Вашите сетила наскоро ќе ви завладеат кога немате светлина и морате да гледате во мракот. „

Постои една работа што ја прави рустикален Австралиец што некој би ја сметал за нормална – да пие кафе наутро и да го подготви на шпорет на гас за кампување. Тој расте и манго и сливи. И покрај тоа што живее сам, Дејвид не негира дека му недостасува семејството. За жал, неговото трето дете изврши самоубиство пред околу девет години.

Беше на врвот од својот живот и требаше да ужива во животот исто како и јас, во основа беше женска верзија од мене – изјави Дејвид по трагедијата.