Имав афера со колега од работа – Се се промени кога дознала дека е 15 години помлад од неа

Најлошо од се е што во меѓувреме се заљубила во него и се сомнева дека оваа врска може да има иднина Имам 35 години и сум самохрана мајка на еден син. Пред неколку месеци почнав да работам на нова работа и веднаш се спријателив со момчето со кое работам. Знаев дека е помлад од мене, но нашите години никогаш не се појавија кога разговаравме, па не бев сигурна. Изгледаше зрело, дури и повеќе од мојот поранешен 40-годишен сопруг.

По едно излегување со тимот, завршивме во кревет – напишала една жена во писмото до терапевтот за Mirror. Се и беше супер, но следното утро кога разговараа во креветот, тој и призна дека има само 20 години. Мислеше дека има околу 28 години, така што нејзината разлика во години беше солидна, но ова беше премногу за неа. Тој изгледаше малку засрамен и ѝ рече дека се чувствува лошо што не го спомна претходно.

Сега се чувствува разочарана затоа што се заљубува во него, а не гледа иднина со него поради неговите години, па не сака да влезе во врска која не води никаде, со оглед на тоа дека само што излегла од лоша врска. Познавам неколку парови со 15 години разлика во години, иако се запознале кога биле постари.

Тој е прилично млад, но претпоставувам дека зависи од вашето размислување и од она што моментално го барате во животот. Ако барате животен партнер и не мислите дека е подготвен за тоа, а се сомневам дека има 20-ти, тогаш нема смисла да продолжите со тоа. Но, нема ништо лошо во тоа да живеете во моментот и да уживате во ова додека трае. Можеби не треба да размислувате дали ќе успее, туку само уживајте и одете од ден на ден – ѝ одговорил Колин Нолан.