ИМАМ ТРИ ДЕЦА И често посакувам да ги немам: ЕВЕ ЗОШТО!

Мајката на три деца призна дека по раѓањето на третото дете се преиспитува зошто родила Мајката на три деца објасни како се нашла во ситуација да преиспитува сè, откако по раѓањето на третото дете се чувствува како да го „отфрлила својот живот“ затоа што родила деца на многу мала возраст. Таа откри дека честопати воопшто не сака деца. Мајката тврди дека многу не сакала деца кога била помала, но првото дете го родила на 15 години, а второто на 19 години.

Имам три деца и доста често посакувам да ги немам. Никогаш не сакав деца и знаев дека сакам повеќе од мојот живот, повеќе од валкани пелени – изјави таа на Редит.
„Бев добро со првите две, но третото навистина ме натера да преиспитам сè“, рече таа. Мајка која го родила своето најмало дете кога имала 24 години, вели дека одгледувањето деца едноставно не е она што таа сака да го прави и дека сега се плаши дека ја изгубила можноста да прави нешто друго.

Ова не е она што сакам да го правам во мојот живот. Имам толку мали деца што немам шанса да направам нешто позначајно во мојот живот освен да кажам: „Еј, израснав 3 луѓе. Каков успех – напиша таа. Меѓутоа, мајката брзо била преплавена од коментари за поддршка, кои истакнале дека имањето толку мали деца значи дека таа сепак ќе биде доволно млада и ќе има доволно време да прави други работи кога сите нејзини деца ќе пораснат.

Вашите деца ќе пораснат до вашите 42 години. Неверојатно – коментираше еден корисник на Редит, додавајќи: „Ќе имаш доволно време во животот да правиш што сакаш, а сепак ќе бидеш доволно млада за да го правиш тоа.

Ќе бидете млади кога вашите деца ќе излезат од дома. Целиот живот ти е пред тебе – некој и напишал, додека друг додал: „Можно е да правите важни работи со вашиот живот дури и кога ќе најдете одредени пречки на вашиот пат.