Имате дополнителни 600.000 куни и не сакате повеќе да стоите во сообраќаен метеж: Швеѓаните имаат решение

Томаш Патан, косопственик на шведската компанија Џетсон, го направи првиот лет со нивниот автомобил „Jetson One“ во Тоскана, Италија.

Возилото го придвижуваат осум електромотори, може да лета 20 минути и достигнува брзина од 102 km/h.

Погледнете го видеото во продолжение