Има корисни својства: Необични ситуации во кои ќе ви помогне Кока Кола

Доколку бојата на косата не ви испадна онака како што сакавте па смислувате начин како да ја исперете, Кока кола може да ви помогне. Кока Колата може да се употребув и во други цели освен во гаснење на жедта.

За сува коса Ортифосфорната киселина,која ја содржи Кока Колата,ја прави косата сјајна и мека. Ниската Ph вредност на овој напиток делува смирувачки на косата и темето на личностите кои имаат сува и кршлива коса.Ако имате виткана коса,ставете ја косата во Кока Колата и оставете ја да делува 5-10 минути.Потоа измијте ја и веднаш ќе го забележите сјајот на локните.

Отстранува гума за жвакање од косата Доколку некогаш сте имале незгодна ситуација да ви се залепи гумата за жвакање во косата,постои решение.Наместо да го исечете праменот на косата,натопете го со Кока Кока и оставете ја да го напраи своето.Можеби ќе биде потребно подолго време да биде отстранета гумата за жвакање од косата,но секако е подобро решение отколку шишање.

Отстранување на бојата од косата Ако бојата на косата не ви испаднала онаква каква што сте сакале па сега смислувате начин како да ја отстраните,Кока Кола може да ви помогне.Лимонската киселина ќе ја нагризе бојата и без никаков проблем ќе можете да ја отстраните бојата.

Штити од инсекти Индиските фармери измеѓу своите насади ставаат садови со Кока Кола.Шеќерниот сируп од напитокот ги привлекува инсектите кои се задржуваат на течноста а не на билките.

Против болки и иритација Чешањето и иритацијата предизвикани од каснување од инсект значително ќе го редуцирате ако на тоа место ставите газа натопена со Кока Кола. Истиот трик ќе послужи ако ве испече медуза.