Има нешто на оваа слика што не го гледате на прв поглед, но кога ќе го видите ќе следи шок!

Ова изгледа како мирна фарма.

Се чини дека блиското поле е обвиткано со магла или снег.

Но, вистината е всушност застрашувачка: оваа земја е преземена од милиони пајаци.

13.000 луѓе мораа да ги напуштат своите домови поради поплавите во Австралија.

За жал, луѓето не бараа само ново засолниште. И пајаците отишле на поголема надморска височина и се населиле во полињата.

Изгледа како снег, но всушност е пајажина.

.

Мрежите се полни со пајаци.

.

Тешко е да се помине низ тревата без да завршите со мрежа на лицето.

Кога ќе се врати нивото на водата, пајаците исто така треба да се вратат на старите места.

.