Има само 11 години, а веќе е херој! Кога на неговата баба и се слошило, тој го направил невозможното

Пиџеј Бревер Леј е 11 годишник кој стана херој на денешницава.Кога на неговата баба Ангела и се слошило, момчето одлучило да седне во нејзиниот автомобил и ја одведе до домот за да повика Итна помош.

На неговата баба и паднал притисокот, започнала да се тресе и неможела да гледа, а кога момчето забележало дека со неговата баба нешто не е во ред, веднаш реагирал, без размислување.

“Се потправ на сообраќајниот знак бидејќи не ми беше добро, а кога погледнав десно видов како ми приоѓа мојот автомобил. Во него го видов својот внук, го забележал моето однесување и тогаш, претпотавувам, тргнал во акција”, изјавила Ангела.Иако по закон се уште не може да добие возачка дозвола и оваа ситуација можела да биде опасна, бабата, како и многу други кои слушнале за оваа приказна, се неизмерно горди. ПиЏеј е наречен херој.

“Научи да вози со мојата сопруга по дворот, ниту еднаш не погрешки ниту пак беше уплашен. Воодушевен сум”.