ИНСТАЛИРАВ МЛАЗЕН ПОГОН НА ТЕСЛА ЗА ДА ВИДИМЕ КОЛКУ БРЗ ЌЕ БИДИ АВТОМОБИЛОТ

Илон Маск го изненади светот со најавата дека новиот Tesla Roadster ќе има млазен погон, но сè уште не сме имале можност да го запознаеме „чудото на тркала“ (освен во дигиталната анимација).

Информациите очигледно инспирирале Јутјубер од каналот „Warped Perception“ да ја испроба „вселенската“ технологија на Model S и да ги сподели резултатите со милионска публика.

Поставил три бустери и го стартувал автомобилот на автопат. Колку е побрз Tesla ќе дознаете со дополнителниот погон во следниот прилог.

Веднаш да забележиме дека резултатот не е занемарлив.