Интернетот се заљуби во овај прекрасен Далматинец на кој носот му личи на срце

Лекси Смит ги сака далматинците уште од мала, а таа љубов се родила кога првпат го гледала филмот 101 Далматинец. Кога пораснала, конечно добила шанса да има Далматинец, а неговото име е Вајли и е роден во Оклахома.

Далматинците се издвојуваат многу повеќе од другите кучиња поради нивното крзно, кое е испреплетено со црни точки. Она што го издвојува Вајли од другите забележани Далматинци е точката на неговиот нос која личи на срце, а благодарение на неа има над 136.000 следбеници на Инстаграм.

Лекси го избра од легло од 11 други Далматинци и вели дека тоа било љубов на прв поглед.

Погледнете го приложеното видео и дознајте повеќе за овој прекрасен Далматинец: