Интимна исповед на една девојка која го изневерувала својот сопруг

Го изневерила сопругот, а ова е нејзината исповед! Иако знаела дека тоа што го прави е погрешно, оваа христијанка свесно ги игнорирала Божјите предупредувања. Легнав со главата во неговиот скут, зјапајќи во таванот и прашувајќи се како се најдов таму каде што сум. Пред моите очи блеснаа соништата и надежите што ги имав како мало девојче. Нежните раце на мојот сопруг ја мрднаа косата од моето лице. Само 24 часа претходно му признав дека сум имал афера со друг маж.

„Шенон, дали навистина мислиш дека тоа е Божја волја? Дали навистина мислиш дека е Божја волја да ме оставиш и да одиш со некој друг? Во тој момент, во тој дел од времето, се чинеше дека сијалицата, која малку трепереше со денови, конечно се запали целосно и јасно. „Не“, реков. „Не, тоа не може да биде Божја волја. Во тој момент почнавме да размислуваме како да преживееме. Бевме обземени од очај и бевме скршени. Срцето ми беше скршено од вина и од омраза кон себе. Како партал кукла бев слаба и млитава, срамот целосно ме скрши. Се сеќавам на тие денови во магла, но кога ќе погледнам назад, не ни знам како успеавме да се извлечеме од таа ситуација.

Тој грешен чин што го направив воопшто не беше дел од мојата природа и за малку ќе ме доведе до сопствена смрт. Знаев дека не е во ред. Свесно продолжив да го правам тоа и покрај сите предупредувања што Бог ги испрати во моето срце. Тогаш, кога одбиваме да ги слушаме Божјите предупредувања, ни останува да се бориме сами со ѓаволот. Тоа е битка која никогаш нема да ја добиеме сами! И сега, јас и мојот сопруг се соочувавме со најголемата искушение во нашиот брак. Ќе успееме ли да го преживееме тоа? Се чинеше дека не е можно. Како можеше да ми прости за нешто толку страшно?

Тој отиде на состанок со адвокат за развод и јас не го обвинував за тоа. Очекував да ме отфрли и да ме обземе со бес, сето тоа со причина. Но, имаше Бог. Бог беше верен. Тој го спаси нашиот брак. Нема друго објаснување за тоа што се случи. „Она што е невозможно за луѓето, за Бог е можно“.Бог го зеде гневот и очајот од срцето на мојот сопруг и ги замени тие емоции со бескрајна, неизмерна љубов и простување за мене. Ја зеде оваа валкана партал кукла, ја избриша од нечистотија и се закачи за неа.

Благодарна сум за толку силен сопруг. Тој се бореше за мене. Се бореше затоа што ме сакаше. И јас го сакав. Тој беше инкарнација на Исус. Тој ми ја покажа вистинската Христова љубов и конечно ја добив. За прв пат во мојот живот, конечно ја разбрав моќната порака на Крстот и што направи Исус за мене тој ден на Голгота. И тоа промени сè. Беа потребни уште неколку години додека целосно не закрепнеме. Кога брачното неверство ќе го наруши бракот, најтешко е да донесете одлука да останете заедно и да се обидете да го преболите. И двајцата се најдовме во виорот на емоции и на двајцата ќе ни изгледаше полесно ако едноставно се откажевме и го прифативме она што светот ни го кажуваше – да се разведеме. Сепак, се сакавме и нашиот брак вредеше да се бориме. Побаравме помош, прифативме совет и се вклучивме во животот на Црквата полн со благодат. И покрај се, секој од нас имаше свои борби кои требаше да ги надминеме.