Инфлуенсерката ја напуштила работата за да патува низ светот и бесплатно да чисти туѓи куќи

За повеќето од нас, валканата куќа е ноќна мора, но за Аури тоа е сон. Всушност, таа толку многу сака да чисти што се откажа од својата работа како професионален чистач за да патува низ светот и бесплатно да ги чисти домовите.

Аури Катарина (29) ја напушти работата како сервисер во компанија за чистење во летото 2021 година за да се посвети на својата страст – бесплатно чистење на туѓи домови. Аури, која вели дека е во „рајот“ кога чисти, посетува луѓе од целиот свет за да им помогне да исчистат валкани или неуредни домови.
<class=”js-editor-embed-container js-embed-instagram”>
Таа се навлече на помагање кога и помогна на ожалостена самохрана мајка да го исчисти нејзиниот дом, а благодарение на нејзините вирални видеа со совети за чистење, таа сега е спонзорирана, што ги покрива нејзините трошоци, па таа никогаш не наплаќа ни пара на своите клиенти. Од Финска заминала во САД и Велика Британија да им помага на луѓето.

Им помага на оние на кои им е најпотребно
Меѓу барањата што ги добива на интернет, тој избира каде да чисти, но ги избира само највалканите домови кои им припаѓаат на луѓето на кои им е најпотребно. Споделувајќи ги своите најшокантни расчистувања на интернет, таа собра огромни следбеници на TikTok, 7,8 милиони од нив, кои се навикнуваат да ги видат нејзините најнови авантури за чистење.

“Јас чистам само бесплатно – не можете да ги купите моите услуги и никогаш нема да наплаќам никого за чистење на нивните домови. Мојот сон е бесплатно да чистам насекаде низ светот и да им помагам на луѓето додека правам нешто што апсолутно го сакам”, вели Аури. јавува Метро.

„Отсекогаш сакав да чистам, а пред две години почнав да објавувам видеа на кои само ги чистам домовите на моето семејство и пријателите. Потоа еден ден една жена ме замоли за помош бидејќи се бореше и нејзиниот дом беше многу неуреден.
<class=”js-editor-embed-container js-embed-instagram”>
„Имаше три деца, а нејзиниот сопруг штотуку си го одзеде животот, па и беше многу тешко. Бев повеќе од среќен што помогнав, всушност бев возбуден и сакав да и помогнам. Отидов за викенд и ѝ го чистев домот два дена. На крајот таа плачеше, а нејзините деца ме гушнаа и ми се заблагодарија. Тоа беше најдоброто чувство досега. Можев да ја видам трансформацијата во куќата и колку се среќни“, додаде таа.

Ја напуштила работата за да се фокусира на чистење домови
Оттогаш, Аури одговара на барањата на социјалните мрежи и чисти три домови месечно бесплатно, додека сè уште работи со полно работно време. Таа сега е спонзорирана од Scrub Daddy, бренд на сунѓери за чистење, кој ги покрива нејзините трошоци за чистење. Но, шест месеци сама ги покривала сите трошоци за патување и производи, плаќајќи и до 300 евра по посета.

Таа ја напушти работата минатото лето за да се фокусира на чистење домови и создавање содржина за нејзините канали на социјалните мрежи. Сега Аури оди да чисти туѓ дом еднаш неделно по два дена.

„Кога влегувам, секогаш почнувам со вадење на ѓубрето и средување на сите површини. Обично прво ги расчистувам ходниците за да можам да поминам, но не е важно од каде ќе почнете – само почнете! вели Аура.

„Луѓето на кои им помагам често се мачат многу“
Повеќето нејзини прочистувања траат два дена, а понекогаш ќе добие помош од роднини или лојални следбеници на социјалните мрежи. Таа сега заработува најмногу од спонзори за чистење и онлајн видеа, од кои некои собрале 24 милиони прегледи.

„Некои чистења траат подолго од вообичаените два дена. Имаше еден дом на кој му беа потребни четири дена, бидејќи една девојка живееше таму шест години и беше премногу депресивна за да го исчисти. Таа беше толку прекрасна девојка, но беше толку депресивна што дури и ја избричи главата за да не мора да се тушира. Нејзината бања беше целосно црна, но јас чистев цел ден и на крајот изгледаше толку сјајно“, рече Аури.

“Луѓето на кои им помагам често се мачат многу, но сакаат нешто да се промени, па доаѓам и им помагам да го направат првиот чекор. Многу луѓе ми испраќаат пораки по шест месеци или една година, покажувајќи ми ги нивните домови кои се уште се чисти.” додава тој.

Ја напуштила работата за да се фокусира на чистење домови
Оттогаш, Аури одговара на барањата на социјалните мрежи и чисти три домови месечно бесплатно, додека сè уште работи со полно работно време. Таа сега е спонзорирана од Scrub Daddy, бренд на сунѓери за чистење, кој ги покрива нејзините трошоци за чистење. Но, шест месеци сама ги покривала сите трошоци за патување и производи, плаќајќи и до 300 евра по посета.

Таа ја напушти работата минатото лето за да се фокусира на чистење домови и создавање содржина за нејзините канали на социјалните мрежи. Сега Аури оди да чисти туѓ дом еднаш неделно по два дена.

„Кога влегувам, секогаш почнувам со вадење на ѓубрето и средување на сите површини. Обично прво ги расчистувам ходниците за да можам да поминам, но не е важно од каде ќе почнете – само почнете! вели Аура.

„Луѓето на кои им помагам често се мачат многу“
Повеќето нејзини прочистувања траат два дена, а понекогаш ќе добие помош од роднини или лојални следбеници на социјалните мрежи. Таа сега заработува најмногу од спонзори за чистење и онлајн видеа, од кои некои собрале 24 милиони прегледи.

„Некои чистења траат подолго од вообичаените два дена. Имаше еден дом на кој му беа потребни четири дена, бидејќи една девојка живееше таму шест години и беше премногу депресивна за да го исчисти. Таа беше толку прекрасна девојка, но беше толку депресивна што дури и ја избричи главата за да не мора да се тушира. Нејзината бања беше целосно црна, но јас чистев цел ден и на крајот изгледаше толку сјајно“, рече Аури.

“Луѓето на кои им помагам често се мачат многу, но сакаат нешто да се промени, па доаѓам и им помагам да го направат првиот чекор. Многу луѓе ми испраќаат пораки по шест месеци или една година, покажувајќи ми ги нивните домови кои се уште се чисти.” додава тој.