Исмет со германска пензија од речиси 2000евра бара жена: Мора да е здрава и да слуша

Приказната за 73-годишниот пензионер од Тарево во општина Кладањ, Исмет Имамовиќ, кој е во обиколка на регионот во потрага по партнер.

Имено, Исмет има висока германска пензија од околу 2000 евра, но во животот моментално му недостига жена со која би го поминал остатокот од животот.

„Што сакам, нејзините деца се лути, ми вика да ги прашам децата. Кој и да ме спомне дека ги прашувам децата, нема ништо, јас го знам тоа. Да ги прашам децата, никогаш нема да видам жени. Барам жена за себе, не ми е гајле дали им одговара на нејзините деца или не“, искрено изјави Исмет за Tatabrada

Исмет вели дека не би сакал млада, се плаши да не го излаже, бидејќи веќе еднаш се изгорел. Неговата избраничка треба да има помеѓу 55 и 60 години и повеќе. Тој сака и неговата идна сопруга да биде слободна, за, како што вели, да не мора да ја носи на суд и да плаќа адвокати. Тој само бара сродна душа, со која би ги поделил пензионерските денови.

Исмет работел во Германија 37 години во рудник. Неговата сопруга починала пред три години, а биле во брак околу 50 години.

Вели дека во идниот избраник не му е важна ниту религијата ниту нацијата. Нему му е важно жената да е добра, здрава и да слуша.