Исповедот на овој доктор ќе ве натера да се помислите: Денес породив трудница, а ова е најтажниот ден во мојот живот

Денеска плачев затоа што изгубив една жена, не се молиме за вакви работи, но понекогаш Бог има различни планови. Зошто случајот на оваа жена беше толку болен? „Болката што ја трпат жените во родилната сала е неопислива и не вклучува девет месеци бременост. Минуваат низ многу само за да донесат нов живот на светот.

Денес е најтажниот ден во мојот живот. Како доктор породив многу трудници и секогаш кога ќе влезам во родилна сала се молам Бог да ги награди сите мајки. Статусот на еден лекар одекна и ги натера многумина да размислуваат за суровоста на судбината, која понекогаш го обојува и најубавиот момент од раѓањето на новиот живот со најстрашната трагедија.

Текстот за помалку од два дена е споделен речиси 5.000 пати, а ви го пренесуваме во целост. Нејзините фиброиди почнаа да исчезнуваат и се беше во ред, знаев дека Бог ќе го направи она што ни изгледа неверојатно од неговата величественост и милост. На крајот, Господ го почести, тоа беше надвор од науката и човечкото знаење. Беше бремена и покрај тоа што имаше цисти на јајниците и полн миом на матката.

Не можеше да има деца 14 години! Пробавме ИВФ и многу други методи, жената поминала многу. Се пораѓаше со часови, по седум часа беше толку болно што решив да ја отворам. По девет месеци дојде време за породување, сопругот ја донесе во болница и јас набрзина оставив се што правев за да ја посетам.

Бев потресен и тажен, отидов кај нејзиниот сопруг да му кажам што се случило и откако слушна се онесвести, неговиот среќен ден стана тажен. Ја изгубивме, но бебето беше живо. Пред да умре, го држеше бебето во раце и се насмевна, рече „Господ е најголем“, а потоа умре.

Ве молиме почитувајте ги жените, бидејќи тие минуваат низ долината на смртта само за да донесат нов живот. Почитувајте ги вашите сопруги! Ние згубивме еден живот раѓајќи нов. Те молам, ако имаш проблеми со мајка ти и одбиваш да и се јавиш, те молам јавете ѝ сега! Таа помина низ многу за да те роди!“

Го молам Господ да ги заштити сите што го читаат ова, особено трудниците, ве молам да бидете во вашите молитви Да се ​​носи бебе девет месеци не е шега, а да се пораѓаш со часови само за да го родиш твоето дете е голема жртва .