Исповед на жена која живее со сопругот во дијаспората – Зедов 150€ да им купам по нешто на моите, а тој…

Толку сум разочарана што не знам од каде да почнам… Една жена, која моментално живее надвор од Македонија, решила да ја сподели својата исповед преку Интернет, а во исто време сакала да остане анонимна. Еве за што се работи и што пишува таа: Толку сум разочарана што не знам од каде да почнам… Како што е, наскоро треба да одам кај моето семејство во Македонија, а инаку живеам во странство.

Па, сега извадив 150 евра од сметката на мојот сопруг за да купам подароци за моите – мама, тато, брат и сестра. Накратко, овој мојов ми се налути. А добро работи, работата му е добра, се е во ред. Дури, згора на тоа, ние, кои исто така живееме овде во странство, постојано му помагаме и материјално му даваме.

И тие добро работат, платите им се три пати поголеми од моите родители и пак им помагаме и им даваме. На пример. кога ќе се расипе колата плаќаме пола, а поправката е околу 500 евра, речиси ја направија бањата која исто така чинеше многу и плативме пола. Тоа е само пример, и не можам да си купам нешто за моето без тој или неговиот да се издигнат?!

Не знам што да пишам, па какви луѓе се тие Боже?! Велам сакам да му земам на брат ми нешто, а тој ќе ми го даде… па брат ти работи! Му реков, значи и твоите работат, па им се дава. Уште се жали кога ќе се симнам долу дека 5 дена ќе бидам со моите, со моите родители кои не сум ги видел една година, но секој ден се гледам со неговите родители. Што би направил ти на мое место? Ви благодариме за вашите одговори и ве молиме да останете анонимни.