Исповед на младата невеста го шокира интернетот – Им поставила услов на маќеата и таткото за доаѓањето на свадбата – Вакво нешто уште не сте слушнале

Upset bride crying on a sunny day

Кога објаснила зошто и поставила услов на маќеата да дојде на свадба, корисниците на социјалните мрежи имаа различни мислења. Иако свадбите се среќни прилики, често се случуваат кавги, скандали и непредвидливи ситуации кои многумина ги раскажуваат години подоцна. Изборот на гости е една од ставките кои се на врвот на потенцијалните проблеми, особено кога се работи за семејството.

Објаснувањето на една млада жена предизвика општа бура на социјалните мрежи. Таа го сподели своето искуство на Редит, прашувајќи ги корисниците дали ги преувеличува своите ставови. Невестата објаснила дека сопругата на нејзиниот татко била поканета на свадбата, но само ако се придржува до строгите правила за облекување и ако не се слика на свадбата.

“Моите родители никогаш не биле среќни. Мислам дека тие едноставно се венчаа затоа што мислеа дека треба и не им паѓаше на памет дека не се компатибилни. Татко ми секогаш изгледаше депресивно додека растев. Тој беше добар татко, но секогаш изгледаше тажно. Неколку пати бараше од мајка ми да се разведе, но таа не сакаше. Знаеше дека ја изневерува, но ни тој факт не и беше особено грижа“, напишала невестата и додала:

“Таа не сакаше да се разведе поради тоа што ќе кажат луѓето. Мислеше дека е срамота и не сакаше за нејзиното семејство да се зборува во негативен контекст. Кога мојата помлада сестра наполни 18 години, татко ми реши да си замине со друга жена.„Мајка ми беше скршена и понижена. Тоа беше класична приказна: таа беше 15 години помлада, а татко ми беше богат“, објаснила девојката.

Невестата објасни зошто не и се допаѓа новата сопруга на нејзиниот татко. „Искрено, некако ја мразам само затоа што е друга жена и затоа што мајка ми беше во таква состојба. Од друга страна, татко ми е многу среќен со неа, па се обидувам да му простам. Поминаа шест години. Во брак се и знам дека ќе биде таму на долг рок“, напиша девојката Потоа објаснила зошто му поставила услов на нејзиниот татко.

„Се трудам да имам разбирање, па беше поканета, но не може да биде на сликите. Мајка ми очајно не ја сака таму. Плачеше и ме обвинуваше. Мајка ми нема толкава самодоверба бидејќи не е среќна со нејзиното тело. Му реков на татко ми дека неговата жена може да дојде ако облече обичен фустан, кој апсолутно не привлекува внимание и претпоставувам, да ја направи помалку убава, за мајка ми да не се чувствува тажна пишуваше во објавата на оваа девојка која продолжи:

„Татко ми рече дека е многу неправеден, бидејќи јас не размислувам така за неговите чувства. Мислам дека тоа е моја свадба и јас сум доволно љубезен да ја пуштам воопшто да дојде, а има и многу други свечени прилики каде што може да да им се покаже каде можат да прават што сакаат“, објасни таа.

Оваа објава доби многу коментари, а корисниците започнаа општа дискусија. Додека едни сметаат дека нејзините барања се целосно оправдани, други сметаат дека претерала.

„Татко ти не направи ништо лошо“, „Мајка ти го направи несреќен и одржуваше таков однос од себични причини“, „Проблемите на мајка ти се нејзини, и треба терапија“, „Татко ти и неговата сопруга не треба да ја плаќаат цената“ Мислиш на мајка ти и тоа е убаво“, Таткоти треба да го почитува тоа што го бараш, тоа е најмалку што може да направи“, тато те остави, за се си во право“, беа само дел од коментарите.

Што мислиш?