Исцрпен татко спие под болничкиот кревет на неговиот син

Кога нивниот син Еј Џеј заврши во болница, Андре и Ејми ја поминуваа секоја секунда од своето време покрај нивниот син. По една ноќ во болница, Ејми се разбудила и го видела тато Андреа како спие под болничкиот кревет на нејзиниот син. Беше исцрпен од работа. Оваа слика набрзо станала многу популарна и е доказ за родителската посветеност кон децата. Еј Џеј има една и пол година и се бори со астма уште од раѓање.

Кога го погоди особено лош напад на астма, не помогна ниту посетата на лекар, ниту апаратот за дишење. Нивото на кислород му било толку ниско што бебето било испратено во болница. На Андре и Ејми им било тешко да го гледаат својот беспомошен син. Ејми остана со него во болница, додека Андре најде дадилка за нивното второ и трето дете, а потоа се упати на работа за да заработи плата.

Андре работеше трета смена и мораше да оди на работа во 22 часот. Андре цела ноќ се грижел за својот син и постојано барал новости за синот во мобилниот телефон. Кога заврши неговата смена, Андре веднаш отиде во болница за да го провери својот син. Беше долга ноќ за бебето и мама Ејми, па и двајцата беа исцрпени кога Андре пристигна наутро. Кога дојдоа во болница, и Андре беше уморен, но знаеше дека на сопругата и треба одмор. Таа спиеше на стол и немаше место за него.

Не сакал да им пречи на персоналот со друго столче, па се фатил за перница и легнал под лулката на синот. Внимаваше да не легне каде што ќе поминат сестрите. Кога Ејми се разбудила и го видела нејзиниот уморен татко како лежи на подот, таа решила да ја сними со фотографија и да ја објави на социјалните мрежи во која ја пофали посветеноста на нејзиниот сопруг кон семејството.

Семејството доби толку голема поддршка што отвори посебна страница на Фејсбук за сите коментари, молитви и барања за пријателство. Љубезноста што ја добија им значеше многу во тие тешки времиња. Тие дури добија и нов душек како подарок за да го заменат стариот.

Но, најдобрата вест е дека малиот Еј Џеј е дома и е здрав. За жал, хроничната астма секогаш ќе биде проблем, но неочекуваната љубов, молитвите и поддршката што ја добиваат е вистински благослов.