И рекле на оваа мајка дека ќе мора да го напушти летот и дека ќе треба да излези од авионот поради нејзините деца, но еден патник сменил се

Се обиделе да ја исфрлат мајката од авионот поради нејзините деца кои ги држела во скут. Еден патник и пришол на помош без многу размислување. Патувањето со деца може да биде тешко искуство. Децата често ве ставаат во непријатни ситуации. Тие бараат многу и треба многу добро да се грижите за нив дури и ако патувате на кратки растојанија.

Може да биде уште понапорно ако околу вас има многу непознати луѓе. Децата имаат свој распоред за спиење и јадење, а ако нешто не оди како што се навикнале, ќе се вознемират и потоа ќе го пренесат тоа на другите патници. Треба да ги одржувате среќни во текот на целото патување, а во исто време да се грижите каде одите и кога треба да застанете и да излезете.

Една жена од Бостон за малку ќе доживеала многу непријатно искуство во авион. Но, на помош и пришла супер-мајка. Предметната жена била на лет за Бостон со своите близнаци кога вработените во авионот ја замолиле да се симне. Авионот требаше да полета за Бостон, сите патници беа во него, а персоналот мораше да се увери дека се е во ред. Сепак, ситуацијата беше многу непријатна од самиот почеток.

Летот доцнел два часа и бил пререзервиран. Во Бостон требало да биде за 45 минути, но патниците прво чекале два и пол часа за полетување. Тогаш летот бил полн со луѓе, па персоналот морал да го префрли багажот под авионот. Мајката ги носела своите близнаци на транспортер, но вработените рекле дека не може да го користи седиштето од автомобилот.

Жената немала друг избор освен да ги држи двете бебиња во скут. Сепак, тоа било спротивно на правилата на летот и на жената и било кажано дека мора да се симне. Пред да почне да ги става бебињата во скут, еден од вработените и рекол да не го прави тоа. Безбедноста на патниците била приоритет за време на летот, а авионот не можел да полета доколку се не било според правилата. За жал, не беше безбедно да ги држите двете бебиња во скут истовремено.

Портпаролот рече:
„Патниците се наш главен приоритет, како и правилата за патување на ФАА (за маски за кислород) кои дозволуваат само едно дете на крилото во еден ред“. Мајката немала друг избор освен да го напушти летот. Меѓутоа, еден патник решил да и помогне и рекол дека ќе земе едно бебе и ќе го чува во скут.

Таа патничка патувала на истиот лет и го понудила својот скут за едното бебе додека мајката го држи другото. Таа патничка и мајката не се познавале – биле потполни странци! Таа патничка не само што и го понудила скутот туку и својата добрина и се грижела за бебето како да е нејзино дете. Таа не само што му дала на бебето место да седи, туку се погрижила да биде удобно. Близнаците биле помали од 6 месеци, што значело дека им треба малку повеќе грижа – и тоа им го дала оваа патничка.

Го хранела детето и му пеела песна за да се погрижи да му биде удобно и да не ја бара својата мајка. Најдобриот дел? Бебето не заплачило ниту еднаш во текот на целиот лет. Патничката навистина се грижела за тоа дете како да е нејзино. Целиот настан го снимил друг патник кој го објавил на Фејсбук.

Блогерката Мекензи Марфи објави слики и опис на целиот настан на Фејсбук. Таа напиша: „Моето срце се уште чука. Поуката од оваа приказна е дека кога ќе видите луѓе на кои им треба помош, тогаш помогнете им и постапете ја вистинската работа“. Марфи исто така додаде дека ова случајно добро дело „ѝ ја вратило вербата во луѓето“.

Во исто време, таа сподели информации за нејзината интеракција со двете од овие жени. Таа напиша: „Мојот единствен контакт со тие две жени беше кога слетавме и на патничката која и помогна на таа мајка и реков дека таа е одлична мајка“.

Благодарение на Марфи, многу луѓе сега знаат како изгледа вистинската добрина. Исто така, нè потсетува да им помогнеме на луѓето секогаш кога можеме – дури и ако тие се сосема странци!