Како да ја вратите случајно избришаната СМС-порака?

Сигурно досега ви се случило случајно, непромислено или набрзина да избришете СМС порака која не сте сакале да ја избришете. Но, што ако сè уште ни треба таа СМС порака и сакаме да ја вратиме? Доколку сте наишле на таква ситуација, тогаш сигурно знаете дека враќањето на избришана СМС порака не е лесна задача.

Наједноставниот и најефикасен начин е да ја користите услугата Google Drive и често да правите резервна копија или резервна копија од вашите податоци. Проблемот е што СМС пораките не одат во корпата за отпадоци; тие веќе се бришат од уредот. Но, како и за повеќето работи, постои решение за оваа ситуација. Мора да нагласиме дека со овој метод не можете се да заштедите и дека постои можност ништо да не можете да заштедите, но сепак можете да се обидете.

Како да зачувате избришани СМС на Android со помош на Google Backup?
Многу уреди со Android се конфигурирани за автоматска резервна копија на Google Drive. Ако вашиот телефон спаѓа во оваа категорија и автоматски прави резервна копија, постои можност да ги зачувате избришаните пораки.

Сепак, ова не е лесна задача, па дури и ако сте направиле резервна копија пред да ја избришете вашата текстуална порака, ќе треба да го вратите уредот на фабричките поставки и потоа да ја вратите целата резервна копија на него. Процесот е прилично долг и на крајот може да резултира со губење на податоците генерирани по последната резервна копија.

Стартувајте го Google Drive на вашиот уред со Android. Изберете ги трите хоризонтални ленти во горниот десен агол и изберете „Резервни копии“ Ако видите дел наречен „Овој уред“, изберете резервна копија. На страницата „Детали“, пронајдете ја ставката на која пишува SMS и проверете го датумот на последната резервна копија. Ако датумот на резервна копија е порано од денот кога сте ја избришале пораката што сакате да ја вратите, опцијата за ресетирање на мобилниот телефон стапува во игра. Ако не, за жал немате среќа и не можете да ја вратите пораката, пишува Business Insider.