Како изгледа да се полага возачки испит во Кина

Интересно видео ни доаѓа од најнаселената земја на планетата. Сите се сеќаваме како беше да се положи возачки испит и познатото патување до полигонот.

Во Кина полигонот изгледа малку поинаку од овде, а како може да погледнете во приложеното видео. Во ова видео од 48 секунди, има повеќе од една кривулеста патека. Напред и назад, десно и лево…пречките се насекаде.

Ако ја допрете белата линија само еднаш, нема да добиете дозвола. Досега ова видео го виделе повеќе од 40 милиони луѓе.

Многу луѓе објавуваат видеа од нивните земји откако го гледаат ова видео.