Како младиот човек пред цел клас му докажал на професорот дека Бог постои и го посрамотил засекогаш!

Едноставно и логично, ја знаете ли оваа приказна?

Почетокот на дваесеттиот век… На Универзитетот во Берлин, професор ги предизвика студентите со прашањето: „Дали Бог создал се што постои?“.

Еден студент смело одговорил: „Да, тој го создал!“ „Господ создаде сè?“, повторно праша професорот.

„Да, професоре“, одговори студентот. Професорот рече:….

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: