Камерманот снимил горилата како излегува на пат и го запира сообраќајот, а потоа видел како нешто се движи во грмушките (ВИДЕО)

Фотографот на дивиот свет и природата, Гордон Бјукенан, никогаш не очекувал дека ќе сними нешто толку ретко кога отишол во Конго да снима за Би-Би-Си.

Тој и неговиот тим беа подготвени како и обично, а потоа им го привлече нешто необично, објави порталот „Virealno.com“.

Голема горила излегла од грмушките на патот и гледала како минуваат камионите.

Бјукенан знаеше дека ова е нешто што треба да го сними и беше во право.

Иако забележал дека животното е многу напнато, не можел да разбере зошто.

Набргу горилата излегла на средината на патот кога видела дека нема камион во близина и му сигнализирала на остатокот од нејзиното семејство да ја следат.

Тогаш тимот сфатил дека горилата била толку вознемирена затоа што се обидувала да го заштити своето семејство.

Сакала сите безбедно да го поминат патот и никој да не удрил од камион, објави порталот „Virealno.com“.