Камионот стигна до средина на конструкцијата на мостот, а потоа го проголта водата (ВИДЕО)

Поплавите во Русија во 2021 година – Храбар потег, но камионот немал шанси во борбата со надојдената река. Видеото е направено во селото Уриум, источно од Москва, а на него се гледа како камион се приближува до дрвениот мост, а потоа се обидува да ја помини неговата тесна и разнишана структура.

Кога стигна до средината, структурата, направена да го замени мостот уништен од претходната поплава, почна да се урива и на крајот удрила во реката носејќи го возилото со себе. За среќа, возачот преживеал, пренесува Sky News.

Камионот немал толку среќа ниту селаните, кои сега немаат начин да ја преминат реката и кои ќе треба да направат нов заменски мост. Овој мост не е единствениот што беше оштетен од екстремните дождови во Русија во 2021год.

Водата однела пет патни моста, додека многу други биле уништени