Кантри пејачот ја донесе својата мајка со Алцхајмерова болест на сцената за да настапи со неа, тоа ги расплака сите.

Џеј Ален е една од пејачите кои многу брзо се пробиваат на светската сцена. Кога настапувал во Ајова на локален фестивал, решил да и ги посвети на својата мајка. Сите присутни во таа прилика плачеа.

Неговата мајка Шери Рич (53) има ретка форма на Алцхајмерова болест која се јавува на рана возраст. Семејството забележало дека таа почнала да ги заборава работите во четириесеттите, а по првите неколку посети на лекарите состојбата и се влошила.

Џеј вели дека чувствува дека ја изгубиле и се чувствува навистина лошо кога ќе влезе во собата и не препознава ниту еден од нив. Иако вели дека е многу тешко да се живее со некој во ваква тешка ситуација, тој и неговиот предок се тука за неа и и ја даваат целата љубов на овој свет.

Неговиот емотивен настап погледнете го во ова видео: