Касиерката го грабнала бебето од прегратките на мајката, а она што се случило потоа ќе ве воодушеви

Мајчинскиот инстинкт е многу моќен. Тоа е присутно во секој момент кога мајката чувствува дека детето е во опасност, без разлика дали е нејзино или туѓо. Ова шесто сетило значи дека мајките можат да ги видат работите пред тие навистина да се случат.

Во овој случај, една жена по име Ребека почувствувала дека нешто не е во ред кога на нејзината каса дошла жена со дете.

Ребека е и мајка која работи како касиерка во супермаркет за време на викендите.

Неодамна една жена влезе во супермаркет со своето девојче Анабел. Кога дојде редот на касата, Ребека забележа дека нешто не е во ред.

Таа погледна во една жена по име Џесика и виде нешто необично. Ребека ја прашала дали е добро, но таа не добила одговор. Тогаш Ребека сфати дека мора да направи нешто.

Ребека без ни секунда го зела бебето од прегратките на Џесика и го однела на нејзината страна од касата. По неколку секунди мајката паднала на подот бидејќи имала епилептичен напад. Ребека го чувала малото бебе и се јавила на 911.

За среќа, Џесика остана неповредена, а благодарение на брзата реакција на Ребека, неповредена остана и малата Анабел.

„Во спротивно добивам предупредувачки знак пред да имам напад. Но, овој пат не забележав ништо. Во еден момент бев на каса, а потоа се разбудив во амбулантно возило“, изјавила Џесика.

Ребека се смета за херој. Но, бидејќи на крајот на краиштата е мајка, таа се чувствува лошо бидејќи не можела да и помогне на Џесика да не падне на подот. Таа, од друга страна, размислува поинаку.

Таа е навистина убава и грижлива личност“, рекла Џесика.

Ова е навистина неверојатен напор од страна на Ребека. За овој среќен крај е заслужен нејзиниот силен мајчински инстинкт.