Касиерката го зеде бебето од рацете на мајката, а она што следело ќе ве воодушеви

Мајчинскиот инстинкт е многу моќен. Присутен е во секој момент кога мајката ќе почувствува дека детето е во опасност, без разлика дали е нејзино или туѓо дете. Ова шесто сетило значи дека мајките можат да ги видат работите пред тие навистина да се случат. Во овој случај, една жена по име Ребека почувствувала дека нешто не е во ред кога на нејзината каса дошла жена со дете.

Ребека е и мајка која работи како касиерка во супермаркет за време на викендот. Неодамна, една жена влезе во супермаркет со своето девојче Анабел. Кога дошол редот на благајните, Ребека забележала дека нешто не е во ред. Таа погледна во една жена по име Џесика и виде нешто необично. Ребека ја прашала дали е добро, но не добила одговор. Тогаш Ребека сфати дека мора да направи нешто.

Без ни секунда, Ребека го зела бебето од прегратките на Џесика и го однела на нејзината страна од касата. По неколку секунди мајката паднала на подот бидејќи имала епилептичен напад. Ребека се грижела за малото бебе и повикала брза помош. За среќа, Џесика поминала без повреди, а благодарение на брзата реакција на Ребека и малата Анабел поминала неповредена.

„Во спротивно добивам предупредувачки знак пред да добијам напад. Но овој пат ништо не забележав. Во еден момент бев на билетарницата, а потоа се разбудив во амбулантно возило“, изјави Џесика.

Ребека се смета за херој. Но, бидејќи на крајот на краиштата е мајка, таа се чувствува лошо бидејќи не можеше да и помогне на Џесика да не падне на подот. Таа, пак, размислува поинаку.

„Таа е навистина убава и грижлива личност“, рекла Џесика. Ова е навистина неверојатен потфат на Ребека. За овој среќен крај е заслужен нејзиниот силен мајчински инстинкт.