Кафана „Остварени сан“ – доаѓаш, се мажиш па заминуваш

Ако малку се распрашате, ќе разберете дека овој објект е многу посебен, бидејќи сите девојки што дошле овде да работат – се омажиле“. Ако малку се распрашате, ќе сфатите дека овој објект е многу посебен, бидејќи сите девојки кои дошле овде да работат се венчале, па го носи ова симболично име „Остварен сон“. Досега 15 од нив се венчале, а четворица се развеле. Сите велеа дека дошле само на работа и дека не ги интересира брак, но многу брзо кога се запознале со еден од момците приказната добила втор епилог.

Обично го гледам тој тип како доаѓа по трет, четврти, шести пат. па призна дека му се допаѓам. Ако го познаваме, и велиме: „Добро, момче, добар е“, ако не го знаеме: „Не оди уште“, но џабе, заљуби се и оди“, рекла таа“. Таа вели дека сите девојки биле млади, добри и вредни. Вида и нејзиниот сопруг Џорџ ги прифатиле како членови на семејството и затоа биле почесни гости на сите свечености.

Сепак, постојат одредени критериуми за верификација. Домаќинката имала посебен метод на проверка на девојките.

„Го молам Фејсбук да видам како е и да се договориме, имаа убав бакшиш, добро се сложувавме, дури ми помагаа и со малини по потреба.

Од оваа куќа во околината на Ивањица досега се венчале дури 19 девојки. Сега газдарицата чека друга келнерка која ќе си го оствари сонот токму тука.