Келнерката добила понуда од непознат дедо (92) која не можела да ја одбие

Ова е нешто што е навистина ретко во денешно време. Мелиса Мениер работела како келнерка во ресторан кога влегол дедо со шетач кој никогаш нема да го заборави. Неговото име е Бенџамин Олевин. Во тоа време, Мелиса сакала да стане медицинска сестра и ја плаќала школарината работејќи како келнерка. Меѓутоа, како и повеќето студенти, долговите се наталожиле и таа не била сигурна како некогаш ќе ги врати.

Меѓутоа, господинот Олвејн не е некој што ќе ја сврти главата кога ќе види некого во неволја . На 92 години стана редовен гостин во ресторанот во кој работеше Мелиса. Во текот на сите овие години тој стана успешен бизнисмен кој многупати им помагаше на луѓето во неволја во неговата заедница. Ја прашал Мелиса како планира да го плати долгот. Таа му рекла дека ќе работи колку што може за да го врати долгот. Потоа рече нешто што таа не го очекуваше.

„Мелиса, со задоволство ќе ти ја платам школарината “, рече тој гледајќи ја во очи. Она што следеше беше неверување. Мелиса не можеше да поверува во она што штотуку го слушна.

Слушајќи ја приказната од негова перспектива, тој ни покажа што научил низ 92 години од својот живот. Тој ужива да им помага на оние на кои им е потребна помош.

Ова е нешто што е навистина ретко во денешно време. Мелиса го продолжи своето образование и доби можност да работи како медицинска сестра во болница блиска до г-дин Олевин.