Келнерката му го кажала на клиентот името на нејзиниот син не знаејќи дека тоа ќе и го промени животот

Келнерката му го открила името на синот на муштеријата во ресторанот. Таа не знаеше дека тоа ќе и го промени животот засекогаш. Хана Хил е мајка која работи во Waffle House. Таа веќе има едно дете, а чека уште едно и рацете и се полни со работа. Не е лесно да се работи кога жената е бремена, но некој од семејството мора да заработува.

Хана е една од безбројните мајки кои работат и се жртвуваат за своите деца, а никој не ги цени доволно. Да се ​​биде келнерка и ја отежнува работата. Тешко е да се биде бремена и во канцеларија, но човек може барем да седи таму. Но, Хана стои и шета цел ден подготвувајќи храна, а тоа е сосема друга приказна. Покрај тоа, има хормонални промени, тежина и мигрена.

Сосема е јасно – многу е тешко да се работи и да се носи бебе. Па, кој ќе и помогне на Ханан? Само ќе дознаете. Со сите клиенти кои доаѓаат и си одат, Хана навистина хранела повеќе усти отколку само нејзините деца. И тоа за време на пандемијата. Но, таа работеше за минимум и нејзината работа не беше сигурна, така што не можеше да смета на постојан извор на приход за нејзините деца.

Хана не сметала на помош од потполно странец. Никој од нас не смета на тоа, а прашањето е зошто? Имаме ли толку малку доверба во добрината на луѓето? Така, Хана се соочила со една убава личност. Еузебио Фелпс, свештеник од округот Хенри, бил на ручек во Вафл Хаус со своето семејство. Откако Еузебио и неговото семејство го нарачале нивниот ручек и ја виделе Хана како им носи ручек, веднаш биле трогнати од нејзината жртва.

Љубопитен за тоа која е вредната мајка, Еузебио почна да разговара со неа. Веднаш го трогнале сите жртви што ги направила за да ги прехрани своите деца. Но, имаше нешто друго во врска со Хана што семејството не може точно да го опише. Тие едноставно не можеа да утврдат што е тоа. Второто дете на Хана требаше да се роди за време на пандемијата. Поради тоа била во тешка финансиска ситуација и Еузебио решил да и остави поголем бакшиш.

Набрзо добил одговор зошто тој и неговото семејство ја чувствуваат оваа чудна врска со Хана. Нејзиниот син, кој требаше да се роди наскоро, го доби името Самуел. Беше многу симболично и речиси духовно за целото семејство. Еузебио го имаше синот Самуел, кој го загуби пред 7 години. Во исто време, годишнината од неговата смрт се приближуваше во моментот кога семејството ја запозна Хана.

Дали е тоа само случајност? Еузебио разговараше со сопругата. Тој беше сигурен дека ја запознале Хана со причина и не сакаше да замине само по ручекот. Свештеникот веќе ѝ оставил бакшиш од 40 долари, но тоа не било доволно. Затоа почнал да планира да собира пари. Тој го направи тоа за својот Самуил и за нејзиниот.

На Хана ѝ требаше голема помош за двете деца, а таа ја доби! Еузебио собра 12.000 долари во донации. Тоа беше доволно за болницата, бебешка облека, пелени и други потреби.

Гестот на Евсебиј беше чудо за Хана. На некој начин, ова беше показател дека Самоил сè уште бил присутен во животот на Евсевиј, што за него било вистински благослов. Оваа случајна средба е исклучително убава, особено ако се земе предвид симболиката што ја носи.

Погледнете ја нивната приказна во приложеното видео.