Келнерката на лотарија освоила 300.000 долари, а потоа нејзината најдобра пријателка исчезнала со парите!

Дали некогаш сте слушнале за ироничниот афоризам „Кој има злато ги поставува правилата“? Ова е всушност реченицата на која се заснова целиот свет. Но прашајте го секој што добил на лотарија и одговорите ќе ве изненадат. Лесли Унтервуд од Штутгарт, Арканзас, ќе ви каже дека тоа не и го променило животот.

Келнерката како божиќен подарок добила пет лото ливчиња од шефот. Нејзината пријателка Менди Ванхоутен го доби истото. Шефот им рекол дека ако некој од нив победи, треба да ја поделат добивката. Ситуацијата брзо ескалира кога Менди доби 300.000 долари. Унтервуд вели дека и двајцата читале што пишувало во позадина и мислеле дека ќе напишат дека тоа е само шега.

„Разговаравме што ќе правиме со тие пари и како ќе ни се смени животот. Таа дури рече дека треба да донирате дел од тие пари бидејќи тоа е голем благослов“. Но, неколку дена подоцна, таа откри дека Ванхоутен ја подигнал наградата без неа и исчезнала.

„Беше многу тажно. Плачев со денови. Воопшто не бев празнично расположен“, изјави Унтервуд. Сепак, благодарение на добросостојбата на странецот, таа и нејзиното семејство наскоро може да се чувствуваат подобро