Китот бил заплеткан во јажиња и на нуркачите им биле потребни неколку часа да му го спасат животот. Погледнете што направи животнoто на крајот!

Многу луѓе уживаат во нуркањето на одмор. Тоа е начин да се види интересниот воден свет, но многумина се плашат да нуркаат со целосна опрема за нуркање која вклучува одело, перки и боца со кислород.

Поради тоа, веројатно ќе пропушти неверојатно искуство во животот, како што се случи во приложеното видео.

Многу нуркачи нуркаат цел живот, но не успеваат да видат што се случило со Џејмс Москиту. Тој и уште неколку нуркачи му пришле на кит на кој му била потребна нивна помош. Кит излегол од водата за да добие воздух, го погледнал и Џејмс сфатил дека му треба помош. Бил заплеткан во над 300 метри јаже.

Погледнете го ова неверојатно спасување во ова видео: