КОГА ВАШЕТО ДЕТЕ ЌЕ ГИ ЗАРАБОТИ ПРВИТЕ ПАРИ, ЕВЕ ШТО ДА НАПРАВИТЕ: Совет од Маргарет Тачер!

Маргарет Тачер со причина го доби прекарот „Дамата на гуската“. Маргарет Тачер беше непоколеблива и остра политичарка. Денеска ви пренесуваме еден од нејзините совети: „Кога вашето дете ќе ги заработи своите први пари и, да речеме, ќе си купи сладолед, направете го следново:

Пред да може да си го излиже сладоледот, зграпчете го и одгризете 20%. Додека детето зачудено зјапа во вас, одгризете уште 30%. После тоа дај му го остатокот од сладоледот и објасни дека вака државата се однесува кон сите пари што некој ги заработува. И тоа ќе се случи со секој сладолед што ќе го купи за себе.

И дека процентот на каснувања може да се намали со тоа што ќе го фатите за рака оној што го гризе сладоледот и ќе побарате отчет од него за секој залак.

Ако тоа го направи секој родител, има надеж дека во државата ќе порасне генерација на луѓе кои ќе сфатат дека државата нема свои пари – има само пари на даночните обврзници.

И дека даночните обврзници не само што можат, туку и треба да следат како државните службеници ги трошат своите пари“, пренесува cluber.com.ua.